Talpa Network

Bij Talpa Network ben ik betrokken bij de programma’s Shownieuws en Hart van Nederland. Hiervoor heb ik als Lead Studio Graphics de huidige virtual reality studio vormgegeven. Dagelijks stuur ik het team van designers aan die de programma’s ondersteunen met bijpassende studio graphics. Naast het beheren van de artistieke richting van de shows, design ik graag mee en ben ik in de regie te vinden tijdens de liveshows om te zorgen dat alles goed verloopt.

Naast het project van de nieuwe studio ben ik ook betrokken geweest bij het redesign van de beide Instagram-kanalen.

RTL Boulevard

Bij RTL Boulevard ben ik werkzaam geweest als beeldredacteur, een functie waarin ik verantwoordelijk was voor al het stilstaande beeld in de uitzending. Dit bestond uit redactioneel werk waar ik foto’s en andere beelden verzamelde om de uitzending te ondersteunen. Hiervoor had ik contact met verschillende beeldbanken en fotografen.

Daarnaast verzorgde ik ook het ontwerp voor de schermen in de studio. Zo maakte ik per onderwerp een mini-huisstijl die vervolgens in de plasma’s en de desk te zien waren. Deze schakelde ik tijdens liveshow vanuit de regie. Een erg leuke ervaring om iedere dag live televisie te maken!

Van der Kraan

Een nieuw logo voor Van der Kraan Loodgieters. De klant gaf aan een frisse uitstraling te willen voor zijn bedrijf. Belangrijk was dat duurzaamheid zou terugkomen omdat zij tegenwoordig gebruik maken van nieuwe duurzame technieken. Daarnaast is het logo een combinatie van een vlam en een druppel om te benadrukken dat zij naast loodgieter werkzaamheden ook installatietechnieken verzorgen. Niet te ontbreken is de kraan die natuurlijk refereert naar de naam Van der Kraan.

 

Ben Bits

Net als bij Ranja ben ik een tijd de vaste ontwerper geweest. Ook hier was ik verantwoordelijk voor het ontwerp van hun social media-uitingen. Maar mijn grootste uitdaging was het ontwerp voor de abri die in heel Nederland te zien was.

Bij dit ontwerp heb ik rekening gehouden met dat het product van af een afstand goed te zien was. Daarnaast heb ik het element van de verpakking gebruikt zodat de consument dit kan herkennen in de supermarkten. Zo nu en dan is de abri nog te zien. Iets wat mij altijd heel blij en trots maakt!

De Eerste Amsterdamse

Er is een nieuwe huisstijl ontworpen voor onroerend goed veiling De Eerste Amsterdamse. Dit moest zakelijk, maar ook toegankelijk aanvoelen. Het logo is geïnspireerd op een beeld van een skyline die ik nog steeds zie als ik naar mijn ouderlijk huis rijd. Na vele iteratieslagen is deze huisstijl doorvertaald in alle uitingen zoals visitekaartjes, brochures en briefpapier.

Naast de huisstijl heb ik voor de Eerste Amsterdamse ook veel ontworpen voor veilingstukken in het Financieel Dagblad en banners.

Ranja

Voor Ranja heb ik een tijd lang gewerkt als vaste ontwerper. Zo ontwerp ik onder andere de social media uitingen. Maar in oktober 2016 was het dan eindelijk zo ver om hun eerste abri reclame-uiting te ontwerpen. Het was erg belangrijk dat het product van ver goed te zien was en centraal zou staan in het ontwerp. De abri is nog steeds vaak te zien in héél Nederland.

Iets waar ik erg trots op ben!

Paradise Club Identity

Paradise Club staat voor zwoele disco/deep house avonden. Het thema is tropisch en refereert naar de vervlogen tijden van de jaren ’80 en ’90. Met de huisstijl dat geinspireerd is op Miami Vice verovert Paradise Club de harten van het Haagse uitgaanspubliek. Als Art Director van Den Haag voor Techno

heb ik dit thema uitgewerkt en ben ik verantwoordelijk voor het design van Facebook posts, Facebook coverfoto’s, stickers, posters, hekbanners en zelfs t-shirts.

Wij willen geen normale clubavond neerzetten, maar een gevoel en ervaring overdragen.

Lady’s Move

Lady’s Move zocht naar een nieuw fris logo. De sportgroep voor vrouwen wilde graag een logo dat vrouwelijkheid, fitheid en energie zou vertegenwoordigen. Na een aantal schetsen was de basis voor het logo gelegd en is deze digitaal gemaakt.

Het logo is helemaal gelukt en is doorgevoerd in de huisstijl.

Hypersonic Identity

 

Swingende beats en een harde bass. Hypersonic is een van de grootste technofeesten in Den Haag. Voor dit project felle kleuren, strakke vlakken en verder geen poespas. Om de bezoekers te verrassen, elke keer nieuwe kleuren. Om te beginnen frisse jaren ’90 kleuren, de tweede editie een koele februari nacht, een zwoele zomeravond voor de derde editie en stoere legertinten voor de vierde editie.

Om bezoekers te bereiken gebruiken we Facebook en Instagram. Een leuke actie om naar het feest toe te leven zijn de Rave Check’s. Door ons promotieteam worden overal stickers geplakt. Op feesten kom ik zelfs soms mensen tegen met een Hypersonic sticker zonder dat ik ze bij mij hebt.

Hypersonic wordt groter en groter. Dit project is werkelijk een droom die uitkomt. Ik ben erg benieuwd wat de toekomst gaat brengen!

 

Black Sun Identity

 

Duister, grimmig en beukende techno. Dat is waar Black Sun voor staat. Dit soort feestjes kom je niet vaak tegen.

Dit concept hoeft er niet gelikt uit te zien. Het moet rauw zijn, net als de muziek. Er wordt gewerkt in zwart/wit en grijstinten. Voor Black Sun ontwerp ik zowel online als offline producten. Met stickers en flyers maar ook met Facebook en Instagram zorgen wij dat wij niet onopgemerkt blijven.

Bekijk voor de complete ervaring ook de aftermovie.